Понеділок , 29.04.2024

У жителя Тернополя поліцейські вилучили гранати, карабін та набої

У 53-річного тернополянина вилучили карабін, дві гранати та майже 200 набоїв різного калібру.

У ході оперативних відпрацювань щодо запобігання незаконному обігу зброї оперативники Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно зі слідчими Тернопільського райуправління поліції провели ряд санкціонованих обшуків на території обласного центру.

У результаті проведених заходів поліцейські виявили заборонені предмети за місцем проживання 53-річного жителя Тернополя. Серед вилученого – карабін, дві наступальні осколкові гранати «М-67» та запали до них, майже 200 набоїв різного калібру.

Зловмисника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Речові докази направлено на експертизу, інформують у прес-службі поліції Тернопільщини.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання та зберігання боєприпасів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

У межах кримінального провадження оперативники УСР та слідчі будуть встановлювати канали походження зброї та можливі шляхи її збуту. Слідство триває.

Читайте також:
У Козові житель Івано-Франківщини викрав машину