П’ятниця , 03.05.2024

Драгер зашкалив: у Тернополі спіймали і покарали штрафом нетверезого водія “копійки”

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

проміле

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 14 квітня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:00, на вулиці 15 Квітня патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21013” (“Жигулі”, “копійка”).

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу.

Драгер показав результат ^^^^, що означає перевищення діапазону вимірювального приладу. У моделі газоаналізатора, яким проводилося вимірювання, діапазон становив від 0 до 3 проміле.

Водій “копійки” з отриманим результатом погодився та відмовився від можливості проїхати у медичний заклад для проведення повторного огляду.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21013” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Підволочиську водій “DAEWOO” отримав 40800 грн штрафу