Субота , 04.05.2024

Майже 4 проміле: у Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” побив чотири чужих автомобілі

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 квітня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 18:00, на вулиці Симона Петлюри водій автомобіля “Фольксваген Поло” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив наїзд на припаркований автомобіль “Нісан Кашкай”, а також на припарковані автомобілі “Мазда 626” та “Деу Ланос”. Від удару “Ланос” у свою чергу відкинуло на припаркований автомобіль “Шкода Октавія”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець автотрощі перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 3,78 проміле, що майже в 19 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу. У судовому засіданні водій “Фольксвагена” повністю визнав свою провину.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Поло” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій “Ауді” втікав від поліції і скоїв ДТП. Як покарали порушника?