Субота , 04.05.2024

У Тернополі п’яний водій “Ауді” втікав від поліції і скоїв ДТП. Як покарали порушника?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 9 квітня 2023 року у місті Тернополі. Близько першої години ночі на вулиці 15 Квітня водій автомобіля “Ауді 100” не виконав вимогу поліцейського про зупинку транспортного засобу і продовжив далі рух.

Втікаючи від патрульних, керманич “Ауді” не впорався з керуванням і на перехресті вулиць 15 Квітня – проспект Бандери (Збаразьке кільце – ред.) допустив наїзд на бордюр.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження, також було пошкоджено елементи дорожнього покриття.

Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 1,19 проміле, що  майже в 6 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій “Ауді” визнав свою провину та просив розстрочити йому сплату штрафу, оскільки він ніде не працює та не має змоги сплатити штраф єдиним платежем.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ауді 100” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Також суд постановив розстрочити сплату штрафу терміном на 10 місяців рівними частинами по 1700 гривень щомісяця.

Читайте також:
У Тернополі водій “Жигулів” випив горілки після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу