П’ятниця , 03.05.2024

Понад 2 проміле: у Теребовлі водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який двічі за тиждень попався поліцейським у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини ТернопільщиниЯк зазначається у матеріалах справи, спочатку порушення було зафіксовано 30 жовтня 2022 року у місті Хоросткові. Близько 12-ої години дня працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Драгер показав результат 2,89 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

А 3 листопада 2022 року, кілька хвилин після опівночі, працівники поліції зупинили цього ж самого водія у селі Мшанець, що поблизу Теребовлі. Чоловік знову перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,2 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали іще один протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Обидва протоколи направили для розгляду у Теребовлянський районний суд і там їх об’єднали в одну справу.

У судові засідання водій ВАЗу кілька разів не з’явився, тому справу врешті розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Майже 4 проміле: у Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” побив чотири чужих автомобілі