П’ятниця , 03.05.2024

Понад два проміле: у Бучачі водій “Хонди” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 31 березня 2023 року у місті Бучачі. Ввечері, близько 21:00, на вулиці Галицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “Хонда Сівік”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав результат 2,52 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Хонди” не визнав своєї провини, запевнив, що транспортним засобом не керував і наполягав на тому, що відеозапис з місця події не може бути допустимим доказом у справі.

Втім, незважаючи на заперечення водія, суд прийшов до висновку, що його провина доведена в повному обсязі.

Так, до матеріалів справи долучено пояснення свідка, який вказав, що викликав поліцейських, бо побачив як нетверезий чоловік сів за кермо автомобіля марки “Хонда” і поїхав. Працівники поліції відреагували на повідомлення і невдовзі зупинили порушника.

На відеозаписах з нагрудних камер поліцейських також зафіксовано, що водій “Хонди” пройшов огляд на стан сп’яніння і зізнався, що пив горілку перед тим, як сісти за кермо.

Отож у підсумку Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “Хонда Сівік” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,3 проміле: у Тернополі водій “Chery Amulet” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу