Вівторок , 30.04.2024

У Купчинцях водій “Мерседесу” вживав алкоголь після скоєння ДТП і отримав за це 34000 грн штрафу

Козівський районний суд призначив покарання для водія, який після скоєння дорожньо-транспортної пригоди вживав алкогольні напої.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 6 лютого 2023 року у селі Купчинці. Близько другої години ночі на вулиці Набережній водій позашляховика “MERSEDES ML-270” не впорався з керуванням та допустив наїзд на металеву огорожу.

У результаті ДТП транспортний засіб та огорожа отримали пошкодження з матеріальними збитками.

Винуватець аварії залишив місце події, а згодом, коли його розшукали поліцейські, виявилося що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій “Мерседесу” категорично відмовився. Пояснив, що алкогольні напої вживав уже після скоєння ДТП.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після автопригоди або після законної вимоги поліцейського про зупинку до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу. У судовому засіданні водій “Мерседесу” визнав свою провину у вчиненні усіх трьох порушень та пояснив, що йому не було відомо про заборону вживання алкоголю після автопригоди.

Дослідивши матеріали справи, Козівський районний суд постановив водія автомобіля “MERSEDES ML-270” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки цей керманич ніколи не отримував водійського посвідчення.

Читайте також:
На Збаражчині п’яний водій БМВ заїхав у криницю