Понеділок , 29.04.2024

Ремонти тротуарів чи відправити гроші на дрони? Тернополян обурив стан тротуарів на вул. Івана Мазепи

Тернополяни обурюються станом тротуарів на вулиці відомого мецената, гетьмана України Івана Мазепи. Через вулицю важко пройти, вона вся у вибоїнах.

Й задають риторичне запитання: хто має виділити кошти на реконструкцію? Невже сам Іван Мазепа. Відповідний пост у фейсбук-групі «Що там у Тернополі» опублікувала тенополянка Яна Іщук. У той же час, частина активістів вимагають у міської ради зупинити всі ремонтні роботи у місті.

Чи мають ремонтувати тротуари на Мазепи?

Яна Іщук наголошує, що Гетьман Іван Мазепа став з мертвих та побачив, на що перетворилися тернопільська вулиця його імені, він сам би дав гроші на її ремонт.

«Гетьман Іван Мазепа –  видатний меценат і високоосвічений шляхтич. Вкладав величезні суми грошей у побудову навчальних закладів та храмів. Володів музичним інструментом аристократів – торбаном (торбан зображений на 10 грн поряд з портретом Мазепи). Мав у своєму маєтку власну театральну трупу та капеллу з регентом, в його родині багато музикували, знаючи нотну грамоту та іноземні мови. Ось таким був український гетьман, наша еліта, гордість нашого народу. Якби Мазепа встав з гробу і побачив, яке страхопудало відбувається на тернопільській вулиці , котру назвали його іменем – то він би, напевно, і зі світу мертвих дав гроші на її реконструкцію! Бо побачив би, що більше нема кому зробити ремонт тротуару, окрім іменинника цієї вулиці», – написала Яна Іщук.

Нагадаємо

Декілька місяців по всіх тилових українських містах відбуваються мітинги з вимогою до місцевої влади зупинити всі роботи та програми, які забезпечують життєдіяльність громади. На їх переконання всі кошти місцевих бюджетів мають йти на армію. Серед їх вимог, зокрема, скасування всіх діючих та запланованих (у тому числі й на вул. Мазепи) ремонтних робіт, які фінансуються з міського бюджету. Скасувати соціальні проєкти. Скасувати всі пільги на харчування дітей у дитячих садках та школах. У тому числі й безкоштовне харчування для дітей наших військових-захисників. Скасувати всі виплати ветеранам ОУН-УПА, жертвам та учасникам українсько-московської війни.

Як має діяти міська влада Тернополя?

Прислухатися до думки тернополян та виконувати заплановані, потрібні місту ремонтні роботи. Чи слухатися активістів та зупинити діючі ремонти та не починати заплановані. Пишіть Вашу думку у коментарях.

Читайте також:
Міська рада Тернополя через електронний Реєстр звітує про допомогу армії