Четвер , 02.05.2024

У Теребовлі п’яний водій “Ланоса” в’їхав у цегляну огорожу та отримав 17000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 26 травня у місті Теребовлі. Близько 16:15 на вулиці Князя Василька поблизу автостанції водій автомобіля “DAEWO LANOS” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та здійснив наїзд на цегляну огорожу.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Ланоса” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці аварії та у медичному закладі категорично відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Ланоса” повністю визнав свою провину. Пояснив, що відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, оскільки перед цим вживав алкоголь.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “DAEWO LANOS” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” скоїв дві ДТП і отримав 17000 грн штрафу