Понеділок , 29.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” скоїв дві ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 9 квітня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 21:20, на вулиці Текстильній водій автомобіля “Фольксваген Кадді” не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з автомобілем “Ford Fusion”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Будучи причетним до дорожньо-транспортної пригоди, водій “Фольксвагена” залишив місце події та продовжив далі рух. Однак за кілька хвилин уже на вулиці Курбаса водій автомобіля “Фольксваген Кадді” допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “ВАЗ 2101”. У результаті зіткнення транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Фольксвагена”, будучи причетним до ДТП, знову залишив місце події, щоправда цього разу уже пішки – залишив своє авто і подався втікати дворами. Але там його зупинили працівники патрульної поліції.

Керманич “Фольксвагена” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, але пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі категорично відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження.

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” повністю визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Кадді” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У Тернополі водійка “Тойоти” за п’яну їзду отримала 34000 грн штрафу