Неділя , 28.04.2024

У Тернополі водій “Хюндаю” за їзду “під кайфом” отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 23 квітня 2023 року у місті Тернополі. В обідню пору на вулиці Торговиці поблизу центрального автовокзалу патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Хюндай Соната”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Хюндаю” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Хюндай Соната” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Козові водій “Мерседесу” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу