Понеділок , 29.04.2024

Аварія у Великих Гаях: п’яний водій у суді став пасажиром

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративні протоколи за скоєння дорожньо-транспортної пригоди у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у судових матеріалах, випадок трапився 14 квітня 2023 року у селі Великі Гаї, що поблизу Тернополя. Близько 16:00 на вулиці Галицькій водій автомобіля “Citroen C-Crosser” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на паркан приватного обійстя.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками. Водій позашляховика залишив місце автопригоди і, як згодом виявилося, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння виявився позитивний – драгер показав 1,56 проміле алкоголю, що в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. За скоєне водієві “Сітроену” загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, обійшлося без покарання. Чоловік, якого притягували до відповідальності, не визнав своєї провини. Надіслав на адресу суду заявив, в якій зазначив, що за кермом перебувала його дружина, яка й вчинила наїзд на огорожу. Після автопригоди чоловік залишився на місці, а дружина пішла шукати якийсь транспорт аби забрати пошкоджене авто.

Дружина чоловіка, на якого склали адмінпротоколи, у судовому засіданні підтвердила, що саме вона була за кермом.

Власник пошкодженого паркану та його сусід повідомили, що вийшли на дорогу уже після того, як відбулося зіткнення. Тому хто саме перебував за кермом вони не бачили.

Відтак, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що доказів провини особи, на яку склали адмінматеріали недостатньо.

Відтак, у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив закрити провадження у справі за ст. 124, ст. 122-4 і ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія автомобіля “Citroen C-Crosser” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушень.

Читайте також:
Оригінальні предмети з арматури, виготовлені своїми руками