Понеділок , 29.04.2024

На Бучаччині теща здала у поліцію п’яного зятя, який приїхав до неї на мотоциклі: чоловік отримав 34000 грн штрафу

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

мотоцикл

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 3 травня 2023 року у селі Миколаївка, що на Бучаччині. Пізно ввечері на лінію “102” поступило повідомлення від громадянки про те, що її зять приїхав мотоциклом на подвір’я та вчиняє скандал.

Працівники поліції прибули на місце виклику та зупинили водія мотоцикла “Вайпер”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 1,75 проміле алкоголю, що майже у 8 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій мотоцикла не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив водія мотоцикла “Вайпер” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Теребовлі водій “Сеату” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу