Середа , 01.05.2024

Понад 2 проміле: на Кременеччині спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати

Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративний протокол за їзду у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь за кермом

Як зазначається у судових матеріалах, порушення було зафіксовано 17 березня 2023 року у селі Підлісці Кременецької міської громади. Ввечері, близько 17:30, на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 2,47 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного або іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Опеля” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

При дослідженні матеріалів справи суд звернув увагу на ряд недоліків, допущених під час проведенні огляду. Зокрема, на відеозаписі вказана неправильна дата, на результаті тестування відсутній підпис водія, а також не долучено до матеріалів сертифікат повірки приладу, яким проводилося тестування.

Відтак, у підсумку Кременецький районний суд постановив закрити провадження у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП стосовно водія автомобіля “Опель Вектра” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Читайте також:
Аварія у Великих Гаях: п’яний водій у суді став пасажиром