Четвер , 02.05.2024

Понад 2 проміле: у Тернополі водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

проміле

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 30 травня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23:10, на вулиці Соломії Крушельницької патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який порушував правила дорожнього руху – у темну пору доби рухався без увімкненого ближнього світла фар.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився спочатку на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав 2,17 проміле алкоголю, що майже в 11 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом не погодився і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі. Результат повторного огляду теж позитивний.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили для розгляду у Тернопільський міськрайонний суд. У судове засідання водій “Фольксвагена” на з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Порушник не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд її відхилив, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Кременці водій “Опеля” за нетверезу їзду отримав 10 діб арешту