Субота , 04.05.2024

У Кременці водій “Опеля” за нетверезу їзду отримав 10 діб арешту

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

наручники, арешт

Як вбачається із матеріалів справи, порушення було зафіксовано 31 грудня 2022 року у місті Кременці. Ввечері, близько 17:00, у провулку Ліцейному працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Аскона”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння: нестійка хода, нечітка вимова, тремтіння пальців рук тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у найближчому медичному закладі керманич відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень або до 10 діб адміністративного арешту з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки і з оплатним вилученням транспортного засобу, який є у власності порушника.

У судові засідання водій “Опеля” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “Опель Аскона” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді адміністративного арешту строком на 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді оплатного вилучення транспортного засобу, оскільки автомобіль, на якому було вчинено порушення, належить іншій особі.

Читайте також:
Понад два проміле: у Тернополі водій “Мерседесу” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу