Четвер , 02.05.2024

Понад два проміле: у Тернополі водій “Мерседесу” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 2 червня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Гетьмана Мазепи патрульні поліцейську зупинили водія автомобіля “MERCEDES-BENZE 200”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 2,24 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Протокол направили для розгляду у Тернопільський міськрайонний суд. У судове засідання водій “Мерседесу” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, суд постановив водія автомобіля “MERCEDES-BENZE 200” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки керманич “Мерседесу” ніколи не отримував водійського посвідчення.

Читайте також:
У Кременці водій за вживання алкоголю після смертельної ДТП отримав 34000 грн штрафу