Четвер , 02.05.2024

У Тернополі п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Жигулі

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 21 травня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 17:40, на вулиці Коновальця, 21 (нижня “Канада”) водій автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”) не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “VolkswagenTouareg”, який рухався попереду.

У результаті зіткнення транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Жигулів” був нетверезий. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці аварії. Драгер показав 2,65 проміле, алкоголю, що в 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження.

У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Комфортні можливості сучасних шлагбаумів