Неділя , 28.04.2024

Майже три проміле: у Скала-Подільській громаді поліція безпідставно зупинила п’яного водія мотоблоку

Борщівський районний суд розглянув справу щодо водія мотоблоку, на якого склали адміністративний протокол за нетверезу їзду.

драгер, проміле, алкоголь

Як зазначається у судових матеріалах, порушення було зафіксовано 29 травня 2023 року у селі Турильче Скала-Подільської громади. Близько 16:30 на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія мотоблоку “Кентавр”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – драгер показав 2,91 проміле, що майже в 15 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Тому в цьому випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки і з оплатним вилученням транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Втім, у даному випадку для водія обійшлося без покарання.

У судове засідання керманич мотоблоку не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, суд прийшов до висновку, що у поліцейських не було причин для зупинки водія мотоблоку. Оскільки керманич був зупинений без належних на те підстав, то протокол про адмінпорушення не є допустимим доказом.

Відтак, у підсумку Борщівський районний суд постановив закрити провадження у справі щодо водія мотоблоку у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Читайте також:
Велосипеди MERIDA: яку модель обрати?