Понеділок , 29.04.2024

У Кременці п’яний водій потрапив у ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, 2 квітня 2023 року у місті Кременці на вулиці Дубенській трапилася аварія за участі автомобілів “DAEWOO“  і “Skoda Octavia”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Керманич “DAEWOO“ перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,09 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На водія “DAEWOO“ склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом), а також на нього склали протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “DAEWOO“  не визнав своєї провини у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд прийшов до висновку, що керманич “DAEWOO“ і справді не винен у вчиненні ДТП. Згідно представлених матеріалів, саме водій “Шкоди” виїхав на зустрічну смугу і спричинив зіткнення. Тому суд постановив закрити провадження у справі за ст. 124 КУпАП щодо водія “DAEWOO“ у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Водночас, суд прийшов до висновку, що водій “DAEWOO“ таки вчинив порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Теребовлі водій “Сеату” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу