Понеділок , 29.04.2024

У Монастириськах п’яний водій “Лади” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Монастириський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 червня 2023 року у місті Монастириська. Ввечері, близько 21:20, на вулиці Садовій водій автомобіля “ВАЗ 11183” (“Лада Калина”) проявив неуважність та при виїзді з другорядної дороги допустив зіткнення з автомобілем “Форд Фокус”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення залишив місце автопригоди і, як згодом виявилося, мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Лади” не з’явився, але направив заяву з проханням про розгляд справи без його присутності та про визнання своєї провини.

Дослідивши матеріали, Монастириський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 11183” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Поблизу Тернополя автомобіль “Фольксваген” застряг на залізничній колії