Четвер , 02.05.2024

У Тернополі п’яний водій “Шкоди” скоїв аварію і втік. Як покарали порушника?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 24 липня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 18:30, на вулиці Тарнавського водій автомобіля “Шкода Октавія” не обрав безпечної швидкості руху та безпечної дистанції, не відреагував на зміну дорожньої обстановки та допустив зіткнення з автомобілем “Тойота РАВ 4”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце події і, як згодом виявилося, перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 2,75 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо, відтак за кожне із вчинених порушень водій отримав окремі покарання.

У судових засіданнях водій “Шкоди” визнав свою провину по кожному із трьох адмінпорушень, які йому інкримінували.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Також суд постановив водія “Шкоди” визнати винним у вчиненні порушення ст. 122-4 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень. У справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП суд також постановив водія “Шкоди” визнати винним та призначив йому 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Таким чином порушник отримав три штрафи на загальну суму понад 21000 гривень. Окрім цього він також має іще тричі сплатити судовий збір у розмірі по 536 гривень.

Читайте також:
Народний депутат пропонує позбавляти дітей ухилянтів права вступати до вишів