Понеділок , 29.04.2024

Понад три проміле: у Борщеві водія не змогли покарати за п’яну їзду

Борщівський районний суд розглянув справу щодо водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 травня 2023 року у селі Стрілківці Борщівської міської громади. Ввечері, близько 18:40, на перехресті вулиць Горішня і Центральна водій автомобіля “Рено Дастер” допустив зіткнення з автомобілем “Mazda Х6”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Винуватець автопригоди перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці аварії. Драгер показав 3,15 проміле, що майже в 16 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо.

У справі за ст. 124 КУпАП водій “Рено Дастер” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому. Дослідивши матеріали, суд постановив водія позашляховика визнати винним у вчиненні ДТП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

А у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП водій “Рено Дастер” провини не визнав, вказав, що поліцейські порушили процедуру огляду на стан сп’яніння і, не пояснивши причини, запропонували йому продувати драгер.

Річ у тому, що у випадку ДТП з потерпілими водії, учасники події, повинні пройти огляд на стан сп’яніння. У випадку аварії без травмованих огляд проводиться лише в тому випадку, якщо у водія виявлені ознаки сп’яніння. При цьому поліцейський має вказати виявлені ознаки.

В аварії у Стрілківцях травмованих не було і поліцейський водієві “Рено Дастер” запропонував продувати драгер, не вказавши виявлених ознак сп’яніння.

Відтак, заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив закрити провадження у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП стосовно водія автомобіля “Рено Дастер” у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Читайте також:
У Заліщиках водій скутера за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу