Субота , 27.04.2024

У Тернополі п’яна водійка скоїла ДТП і отримала 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водійки, яка у стані алкогольного сп’яніння скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

жінка за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 9 серпня 2023 року у місті Тернополі. Близько 15:00 на вулиці 15 Квітня водійка автомобіля “Hyundai Accent” проявила неуважність та допустила зіткнення з автомобілем “Mitsubishi Outlander”, який зупинився попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

У водійки автомобіля “Хюндай” були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення координації рухів, виражене тремтіння пальців рук. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі водійка відмовилася.

На порушницю склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водійка “Хюндаю” не визнали своєї провини у нетверезому кермуванні. Стверджувала, що поліцейські порушили процедуру огляду на стан сп’яніння, а саме не запропонували їй пройти огляд у медичному закладі.

Втім, це твердження спростовується відеозаписами за нагрудних камер поліцейських.

Відтак, заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водійку автомобіля “Hyundai Accent” визнати винною у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
2,8 проміле: у Буцневі п’яний водій “Форда” попався поліції і отримав 17000 грн штрафу