Субота , 27.04.2024

У Збаражі водій “Ніссану” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Збаразький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 28 травня 2023 року у селі Нижчі Луб’янки, що на Збаражчині. Ввечері, близько 22:15, на вулиці Центральній водій автомобіля “NISSAN ROGUE” під час здійснення маневру обгону на перехресті допустив зіткнення з автомобілем “ВАЗ 21099”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Ніссану” перебував у стані алкогольного сп’яніння, про що засвідчив результат алкотесту.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Ніссану” визнав свою провину у нетверезому кермуванні, зізнався, що справді вживав алкоголь після чого сів за кермо.

Водночас чоловік не визнав провини у вчиненні ДТП – стверджував, що водій ВАЗу повернув праворуч, не включивши при цьому покажчик повороту.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Збаразький районний суд постановив водія автомобіля “NISSAN ROGUE” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Найбільшу водойму Тернопільщини повернули у комунальну власність