Четвер , 02.05.2024

У Гусятині водій “Ланоса” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 10 травня 2023 року у селі Крогулець колишнього Гусятинського, а тепер Чортківського району. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Зеленій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ЗАЗ TF69YO” (“Ланос”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – на табло алкотестера висвітлило 1,56 проміле, що в 8 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У судове засідання водій “Ланоса” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “Ланос” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
У Ланівцях зловмисник за ніч обікрав чотири магазини