Вівторок , 30.04.2024

У Зборові водій “Славути” попався п’яним за кермом і отримав 40800 грн штрафу

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Славута

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 20 серпня 2023 року у місті Зборові. Близько 16:40 на вулиці Козацькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ЗАЗ 110307” (“Славута”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей керманич уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження.

Дослідивши матеріали справи, Зборівський районний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 110307” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш вагоме із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також:
Корупція під час війни. Хто винен та як запобігти?