Субота , 27.07.2024

На Збаражчині п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Збаразький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

drager

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 14 червня 2023 року у селі Нижчі Луб’янки, що на Збаражчині. Ввечері, близько 18:50, водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”) не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем марки “Фольксваген”, який рухався попереду.

У результаті зіткнення транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Жигулів” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 2,51 проміле алкоголю, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУПАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУПАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій ВАЗу не визнав своєї провини. Розповів, що того дня з товаришем вживав алкогольні напої, усіх обставин події добре не пам’ятає, але запевнив, що коли отямився внаслідок удару автомобіля, то перебував на передньому пасажирському сидінні. Тобто чоловік стверджував, що був не водієм, а пасажиром.

Втім, ця версія була спростована іншими матеріалами справи, в тому числі поясненнями свідків та потерпілої водійки “Фольксвагена”.

Відтак, дослідивши матеріали, Збаразький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Переобладнання мікроавтобусів та мінівенів: як і де створити салон-преміум класу