Середа , 26.06.2024

Євро-2024: збірна України зазнала розгромної поразки від Румунії

У стартовому поєдинку на Євро-2024 національна збірна України поступилася команді Румунії. Рахунок зустрічі – 3:0. 

Матч збірної України проти Румунії мав відповісти, серед інших, на такі запитання: 1)як почуватиметься наша збірна у ролі нібито фаворита у поєдинку з рівним суперником (Румунія – не Мальта, не Кіпр і, тим більше, не Андорра); 2)які у підопічних С.Реброва будуть аргументи, коли суперники раптом почнуть диктувати свої умови? 

Що стосується першого, то українці досить впевнено взяли управління грою на себе – якщо не брати до уваги, що жодних дивідендів не приносили ні закидання на Довбика з глибини, ні епізодичні ривки Мудрика. Ініціатива, володіння м’ячем – це добре, але коли це не дає результату, то перетворюється просто на самоціль. 

Щодо відповіді на друге запитання: обов’язковий “ляп” у захисті наші таки сотворили. На 29 хв. у простій ситуації Лунін вибив м’яч на румунського гравця, той миттєво відпасував на свого капітана Станчу, і останній спрямував його у верхній кут воріт. Після цього у наших було два шляхи: мобілізуватися, або почати нервувати. Українські “зірки” сумарною вартістю в понад 4 рази вищою за румунів чомусь обрали друге, і нашим уболівальникам приспіла пора шукати валеріану.

На невиразні атаки українців (щоразу наче натикалися на стіну в центрі оборони) суперники відповідали значно гостріше: одного разу Луніна врятувала поперечина, ще раз після небезпечного удару м’яч ледве розминувся зі стійкою. Одразу зросла кількість технічного браку з боку наших гравців, і їхня приваблива на початку гра поступово перетворилася на щось незугарне. Круглий “0” ударів у площину румунських воріт –  підтвердження цього .

У другому таймі перед командою Реброва постало те ж завдання, яке вона двічі виконала у березні: перемогти, поступаючись у рахунку. Для цього, вочевидь, треба було якось міняти тактику, але гра продовжувалася в тому ж ключі, що й у першій половині: українці намагалися тиснути, а румуни, пересвідчившись, що той тиск мало чого вартий, взялися до справи. На 53 і 57 хв. Марін і Дрегуш скористалися повним “бардаком” на підступах і біля воріт Луніна й довели рахунок до зовсім непристойного – 0:3. Вже за пів години до закінчення гра практично втратила інтерес. Вихід на поле Ярмоленка, Яремчука, Бражка, Малиновського мав на меті щось змінити, але…

Але збірна України отримала гучний ляпас, що дуже зменшив її шанси на вихід   в play off. Хоча остаточно вони ще не втрачені – додам до свого “похоронного” репортажу краплинку оптимізму… 

Ігор ДУДА

Читайте також:
Сольний альбом від KALUSH «Для душі»: музика, яка виходить за рамки хіт-парадів