П’ятниця , 18.10.2024

Прочищення каналізації: як це відбувається і куди звернутися за допомогою?

Правильне, регулярне очищення каналізаційної системи забезпечує її належну роботу та гігієну.

гідродинамічне прочищення каналізації

Очищення каналізаційних систем здійснюється за допомогою спеціалізованого обладнання під тиском. Які існують способи прочищення каналізації і що таке гідродинамічний метод?

Очищення стічних вод здійснюється двома основними способами: механічним і напірним. Кожне рішення дуже популярне, але вони використовуються в різних випадках.

Механічне очищення каналізаційних систем

Механічне очищення стоків передбачає введення в труби спеціальної спіралі, яка швидко обертається за допомогою механізму, видаляючи забруднення, що блокують каналізацію. Механічний спосіб найчастіше використовується всередині приміщень для прочищення унітазів або раковин. Це дозволяє ефективно розблокувати труби незалежно від їх довжини або типу накопичених відкладень.

Напірне очищення каналізаційних систем – гідродинамічний метод

Промислові каналізаційні системи очищаються напірним методом за допомогою спеціалізованих багатофункціональних транспортних засобів, оснащених системою рекуперації води. Це так званий гідродинамічний метод, при якому в труби вводять спеціальний шланг з насадкою, адаптованою до типу забруднень і діаметру труби. Потім вода впускається, через насоси під високим тиском надходить у шланг і направляється до стінок труби, де видаляє забруднення, зіскрібаючи їх і вимиваючи відкладення. Потім ці відкладення йдуть в оглядовий колодязь. Звідти забруднювачі викачуються в бочку або відбираються вручну.

Гідродинамічний спосіб очищення каналізаційних систем є екологічно чистим. Він використовується, серед іншого, в очисних спорудах і септиках, а також там, де потрібна більша потужність і ефективність, ніж у випадку механічного методу.

Він також використовується для очищення дощової, санітарної, промислової та громадської каналізації, а також для очищення каналізаційних колодязів і дощоприймачів. Сильний струмінь води методом тиску ефективно та швидко видаляє будь-які забруднення, навіть у великих кількостях. Метод також слід використовувати з профілактичною метою через регулярні проміжки часу, щоб запобігти виникненню збоїв.

Очищення промислових каналізаційних систем у місті Дніпрі

Компанія prochistka.dp.ua/ виконує спеціалізовану напірну очистку каналізаційних систем у місті Дніпрі та Дніпропетровській області. Завдяки широкому асортименту насадок високого тиску, є можливість очистити загальнодоступні ділянки труб, видалити пісок та інші відкладення на дні каналу. Пропозиція компанії також включає деблокування комбінованих каналізаційних систем, систем санітарної каналізації, систем дощової каналізації, а також вуличних випусків і каналізаційних колодязів.