Понеділок , 16.09.2024

З нагоди 100-річчя Українського радіо гурт KARTA SVITU презентує альбом на десятках радіостанцій одночасно

Музичний проєкт Івана Марунича KARTA SVITU, що став відомим завдяки вірусній пісні «Пес Патрон», оприлюднює другу частину альбому «Простір важливих речей».

гурт Карта світу

Він наповнений піснями, що здобули найбільшу популярність на концертах гурту. В альбомі треки звучать з оновленим аранжуванням і актуалізованим мотивом.

Пісні вже заполонили українські та міжнародні радіоприймачі, зазвучавши одночасно на десятках радіостанцій у ніч з 15 на 16 серпня. Одразу після Гімну України, що традиційно лунає о 00:00, слухачі стали свідками перформансу від гурту KARTA SVITU з нагоди 100-річчя Українського радіо. До флешмобу долучилися більш ніж 30 радіостанцій, серед яких радіо Пʼятниця, Люкс ФМ, радіо MAXIMUM, Перець ФМ, Країна ФМ, Армія ФМ, Best FM, радіо Промінь, Буковинська Хвиля та багато інших.

«У альбомі ми намагалися зробити все концептуальним. Від обкладинки, де заховані відсилки до пісень, до моменту його релізу. Тому в хвилини, коли треки з’явилися на стрімінгах, пісні з «Простору важливих речей» одночасно заграли на понад трьох десятках радіостанцій. Флешмоб присвячено 100-літтю Українського радіо, яке ми відзначаємо цього року. Нехай українська музика лунає усюди, звідусіль і на всіх континентах, які зображені на карті світу», — коментує премʼєру Іван Марунич, фронтмен гурту KARTA SVITU.

АЛЬБОМ НА YOUTUBE

До альбому увійшло 9 рокових, драйвових і ніжних пісень, які своїми сюжетами нагадують короткометражні фільми: «Премія», «Батіна тачка», «Подивись!», «Немов птахи», «Хто тримає цей район?», «Одного дня я стану мером», «Квартира», «Свято» та бенгер «З кожної праски!», що став фокус-треком збірки.

За словами Івана Марунича, ця пісня є своєрідним зверненням до слухачів і запрошенням відкрити для себе іншу сторону творчості KARTA SVITU. 

«Незважаючи на всеукраїнську популярність пісні «Пес Патрон», у нашому доробку є треки на будь-який настрій і смак, тож у цьому «просторі» кожен неодмінно знайде щось для себе», — додає артист.

Оновлена версія хіта про пса Патрона – пісня “Хто тримає цей район?” – увійшла до альбому в рок-звучанні. «Простір важливих речей. ІІ» вже доступний для прослуховування на всіх музичних платформах.

Нагадаємо, першу частину подвійного альбому KARTA SVITU презентували 10 травня на сольному концерті в Києві.

Довідка

KARTA SVITU — проєкт українського музиканта Івана Марунича. Переможці національної музичної премії YUNA 2023: пісня «Пес Патрон» увійшла в «ТОП-12 пісень Незламності України». Учасники великих фестивалів (Atlas, Країна Мрій, V’YAVA, Чорноморські Ігри та ін.), гості топових українських телешоу (Ліга Сміху, Я люблю Україну, Єдиний квартал, Сніданок з 1+1, Музична платформа тощо). Пісні гурту мають свій впізнаваний стиль — тексти треків схожі на сюжети короткометражних фільмів. Проєкт дотримується стилю «музичний поп-арт».

Читайте також –
Сольний альбом від KALUSH «Для душі»: музика, яка виходить за рамки хіт-парадів