Четвер , 19.09.2024

Вітамін В: коли та чому варто його вживати

Вітамін В є обов’язковим компонентом щоденного меню і має велике значення для правильного функціонування нашого організму.

Важливо, що жоден з вітамінів групи В не виробляється сам по собі, тому додаткові дієтичні добавки так важливі для підтримки здоров’я. В інтернеті магазині  https://healthfit.com.ua/vytamin-b/ представлено широкий вибір товарів для здоров’я, в тому числі тут можна придбати і вітаміни групи В.

Вітамін В – властивості вітаміну

Група вітамінів групи В включає 8 сполук, усі з яких розчинні у воді. На жаль, організм людини не схильний запасати вітаміни групи В, тому часто виникає їх дефіцит. Наслідки авітамінозу вітаміну В можуть бути надзвичайно небезпечними для нашого здоров’я і навіть життя.

Виявляється, властивості вітаміну B широкі та важливі для гарного стану шкіри, волосся та нігтів, а також відіграють важливу роль у процесі побудови м’язів, регенерації всього організму та функціонуванні травної системи. Вони також відповідають за правильну роботу серця і кровоносної системи, а їх дефіцит викликає розлади нервової системи. Кожен вітамін групи В має різну дію. Проте всі вони є основними інгредієнтами, які важливі для правильного функціонування всіх клітин, органів і систем.

Вітаміни групи В беруть активну участь в обміні жирних кислот, роботі нервової системи, кровотворенні і обміні поживних речовин. Крім того, вітамін В бере участь у захисті здоров’я шкіри та слизових оболонок. Він відіграє важливу роль у всіх аспектах функціонування організму. Окремі сполуки, що входять до складу всього вітамінного комплексу, відповідають за різні аспекти життєдіяльності організму людини.

Вітамін B – за що він відповідає?

Чому кожному організму для нормального функціонування потрібні вітаміни групи В? Комплекс вітамінів групи В необхідний для підтримки оптимального здоров’я та усунення різного роду розладів. Перш за все, він бореться з проблемами нервової системи, відповідає за правильне управління статевими і стероїдними гормонами, усуває розлади настрою, бере участь у синтезі жирних кислот, білковому обміні і впливає на процес метаболізму глюкози. Крім того, він сприяє регенерації організму, додає енергії, благотворно впливає на синтез інсуліну та вироблення гемоглобіну та еритроцитів. Вітамін В допомагає лікувати анемію та знижує рівень холестерину.

Вітамін В – коли приймати?

Оскільки комплекс вітамінів групи В не виробляється організмом людини, він повинен надходити ззовні. Щоденні норми харчування повинні передусім враховувати природні джерела вітамінів групи В. Вони містяться в основних харчових інгредієнтах.

Людям, які мають порушення засвоєння цих вітамінів, рекомендовано додатково вживати БАДи, що містять вітамін В, для усунення його дефіциту. Кращими властивостями володіє комплекс вітамінів групи В. Ця добавка рекомендована в першу чергу людям, які можуть мати недоліки у веганській дієті, а також людям з ослабленою імунною системою або людям з діагнозом розладів засвоєння вітамінів.

Крім того, комплекс вітамінів групи В є чудовою підтримкою у відновленні після виснажливої ​​хвороби, під час вагітності та годування груддю. Він стає відмінною підтримкою в процедурах, спрямованих на усунення акне або запалень шкіри.