Вівторок , 30.04.2024

На Теребовлянщині водій вантажівки двічі за годину попався патрульним у стані сп’яніння

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія вантажівки, який впродовж одного дня двічі попався патрульним у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Випадок трапився 6 липня цього року у селі Кривки Микулинецької об’єднаної територіальної громади.

О 16.48 на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія вантажного автомобіля “ММЗ ЗІЛ 555”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник відмовився.

Тож на нього склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Взагалі-то після цього водія мали б відсторонити від керування транспортним засобом. Але сталося по-іншому…

Приблизно через годину, а саме о 17.58 у тому ж селі на тій же вулиці патрульні зупинили того ж водія автомобіля “ММЗ ЗІЛ 555”. Чоловік знову перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння і знову відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

На нього склали іще один адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Паперу ж у нашій країні багато…

Матеріали обох справ направили в Теребовлянський районний суд.

І ось що цікаво. За першим протоколом чоловік визнав свою провину і у результаті отримав 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

За другим протоколом чоловіком заявив, що не визнає провину, бо поліцейські зупинили його безпідставно. Водій вантажівки довів свою правоту і за другим протоколом, складеним приблизно за годину після першого, таки не отримав штрафу.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
На Бучаччині спіймали двох п’яних водіїв – 0,33 і 2,46 проміле. Хто із них отримав штраф?