Вівторок , 30.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” забув зупинитися на світлофорі і скоїв ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 серпня 2022 року у Тернополі. Ввечері, близько 21:15, на вулиці Микулинецькі водій автомобіля “Фольксваген Пассат” проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем марки “Шевроле”, який попереду зупинився на червоний сигнал світлофора.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Водій “Фольксвагена” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події він відмовився, але пройшов огляд у медичному закладі. Результат виявився позитивним – 1,39 проміле, що майже в 7 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо.

На обох засіданнях водій “Фольксвагена” не визнав своєї провини, пояснював, що за кермом був не він. Мовляв, на момент аварії у салоні авто перебували двоє осіб і поліцейські не встановили ім’я справжнього водія.

Втім, зважаючи на пояснення потерпілого керманича автомобіля “Шевроле” та на відеозаписи з нагрудних камер поліцейських, де зафіксовані зізнання порушника у керуванні авто та вживанні алкоголю, суд прийшов до висновку, що провина особи, яка притягується до відповідальності, доведена в повному обсязі.

Відтак, дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд по обох справах постановив визнати винним водія автомобіля “Фольксваген Пассат” і за спричинення ДТП на півроку позбавив його водійського посвідчення, а за нетверезе керування призначив 17000 грн штрафу і на рік позбавив водійського посвідчення.

Порушник не погодився із отриманими покараннями і подав апеляційні скарги по обох рішеннях. Але Апеляційний суд відхилив обидві скарги, залишивши постанови суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
Понад три проміле: у Кременці дуже п’яний водій “Фольксвагена” влетів під вантажівку