Вівторок , 23.04.2024

5 причин чому головного архітектора Тернополя варто відправити у відставку

На черговій сесії Тернопільської міської ради, яка відбудеться у вівторок, 22 грудня, депутати спробують висловити своє “фе” головному архітектору міста Василю Бесазі.Бесага2Як відомо, раніше з ініціативою відправити начальника міського управління містобудування та архітектури Василя Бесагу у відставку виступив депутат міськради із фракції “Об’єднання “Самопоміч” Юрій Штопко.

Слід зауважити, що депутати не мають повноважень звільняти і призначати начальників управлінь, це лише в компетенції міського голови. Але депутатське рішення має рекомендаційний характер і якщо більшість все ж таки висловить недовіру чиновнику, міський голова тоді повинен задуматися щодо цього кадрового питання і або іти на конфлікт з обранцями, або прислухатися до їхньої думки та звільнити одіозного чиновника.

Нагадаємо, кадрове питання щодо Василя Бесаги виникло після скандалу із реконструкцією історичної будівлі, що по вулиці Січових Стрільців, 17.

Але, будинок в стилі Барбі це не єдиний промах у діяльності міського управління архітектури. Це швидше остання крапля у терпінні громадськості міста.

Для звільнення Василя Бесаги з посади начальника міського управління містобудування та архітектури є як мінімум 5 причин:

  1. Забудова Тернополя численними малими архітектурними формами. На кожному кроці кіоски і нема жодних вимог щодо їх оформлення в одному стилі.
  2. Будівництво екоготелю у парку Національного Відродження. Тільки завдяки спротиву громадськості цю будівельну аферу вдалося зупинити.
  3. Намагання змінити Генплан, щоб приховати земельні оборудки попередніх років
  4. Будівництво торговельного центру на Привокзальному майдані.
  5. Реконструкція історичного будинку на вулиці Січових стрільців.