Пиво – це напій, який знакував цілу епоху на теренах України в минулому столітті. В ті недалекі часи його пили всі, від студентів до викладачів, від звичайних працівників до вищого керівництва; та що тут говорити – навіть домогосподарки полюбляли випити пляшечку пінного напою. Отож, розповідь піде про такий улюблений всіма напій – пиво.
Якщо колись пиво варили великими об’ємами , то тепер стає трендом створення маленьких крафтових пивоварень, де на перший план виходить уміння пивовара передати насиченість і унікальність смаку свого напою.
З англійської сraftbeer – дослівно перекладається як “ремісниче пиво”, або іншими словами – пиво ручної роботи.
Якщо говорити про офіційне визначення “крафтового пива” від Американської асоціації пивоварів, то крафтовою буде вважатися броварня невеликого розміру, що варить пиво обмеженими партіями. Головним для таких броварень є мистецтво створення нових сортів та смаків. Як правило, таке пиво значно дорожче ніж серійні сорти великих пивоварень, але смак в рази кращий та більш насичений.
Крафтове пиво – це локальний продукт, що зазвичай продається на невеликих відстанях від місця де його зварили. Часто придбати напій, зварений за класичною технологією, з додаванням в його рецептуру інших інгредієнтів – спецій, трав, ягід, фруктів, можна лише на пивоварні де його зварили.
Саме тому ми хочемо познайомити жителів Тернополя з крафтовим пивом з усіх куточків України. У нас на «Фон Вакано Крафт Фест» буде представлено пиво з Києва, Львова, Харкова, Івано-Франківська, Тернополя, Закарпаття, Дніпра та з інших міст.
Тому, організатори запрошують тернополян та гостей міста відвідати фестиваль, що відбудеться 13-14 травня на території Козацького острівка, у парку «Топільче», та поринути в розмаїтий світ крафтового пивоваріння.