Субота , 20.04.2024

“Дострокові вибори у парламент не вигідні владі через її низький рейтинг”, – Гриценко у Тернополі

Політична партія “Громадянська позиція” веде переговори про координування зусиль та об’єднання з кількома політичними силами.

Гриценко ЛандякПро це вчора, 28 вересня, під час перебування у Тернополі, повідомив лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко.

– Так, ми ведемо переговори з кількома політичними силами. Зокрема, нашими партнерами є Андрій Садовий і очолювана ним партія “Самопоміч”, Михайло Саакашвілі і “Рух нових сил”, Дмитро Добродомов і “Народний контроль”, Василь Гацько і “Демократичний альянс”. З кимось із цих перелічених політичних сил ми  будемо об’єднуватися напередодні виборів і спільно йти у парламент, з кимось будемо уже об’єднуватися у парламенті і разом створювати коаліцію. За результатами соціологічних досліджень, у нас хороші шанси, аби пройти самостійно. Але не хочемо потрапити у ту ситуацію, в якій опинилися наші партнери із “Самопомочі”. Вони пройшли самостійно, але зараз не можуть впливати на рішення у Раді, оскільки не мають союзників. Тому треба думати, як іти разом, щоб перемагати, – зазначив Анатолій Гриценко.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів, лідер “Громадянської позиції” поділився своїми прогнозами щодо можливості проведення дострокових парламентських виборів.

– Якщо якийсь з інститутів влади не працює – його потрібно міняти. – пояснив Анатолій Гриценко. – У нас уже півтора року нема коаліції у Верховній Раді. Народні депутати іноді по два тижні не можуть зібратися, щоб розглянути важливі питання. Вважаю, що дострокові парламентські вибори в такій ситуації потрібні. Але чи будуть вони? Важко дати ствердну відповідь. У мене таке передчуття, що найближчі всеукраїнські вибори відбудуться навесні 2019 року і це будуть чергові вибори президента. Справа в тому, що дострокові вибори у парламент не вигідні владі через її низький рейтинг, тому вона не зацікавлена у їх проведенні.

Щоправда, за словами Анатолія Гриценка, в країні не виключені якісь непередбачувані події, конфлікти, які зможуть призвести до дострокових виборів. Тому однозначно стверджувати про те, чи будуть дострокові до парламенту – доволі складно.

Руслан ЗІНЧУК

Читайте також:
“Оточення Порошенка буде триматися за владу сильніше, ніж зграя Януковича”