Вівторок , 16.04.2024

Чому чоловіки повертаються до своїх колишніх

Розрив стосунків, а особливо довготривалих, – справа важка. Мало хто може спокійно відпустити людину, з якою пов’язано багато спогадів, вчинків та почуттів. Саме тому їх відновлення може бути таке довгоочікуване й бажане.

Проте, як виділяють експерти, відновлення стосунків можливе лише за певних причин та умов, які не завжди достеменно зрозумілі одному, або й обом партнерам. Так, психологи виділяють ряд факторів, які можуть стати причиною повернення чоловіка до своєї колишньої пасії.

  1. Гарний секс

Для чоловіків гарний секс – чи не найважливіше, що є у стосунках. Звісно ж, вони можуть говорити по-іншому, проте це суті не змінює. Якщо річ і справді в цьому, то вони будуть старатися налагодити хоча б сексуальний контакт, стверджуючи: «Я сумую, мені добре з тобою, проте я не готовий до більшого».

Пам’ятайте, в такому випадку чоловік сумує не за вами, а за сексом та тими емоціями і відчуттями, які ви йому приносили.

  1. Він втратив свою привабливість

Не лише жінки турбуються про свій зовнішній вигляд. Для чоловіка втратити привабливість, можливо, страшніше, ніж для жінки. Коли таке трапляється, чоловіки готові на все, аби повернути собі увагу.

Даний принцип діє і тоді, коли чоловік не зміг знайти нікого кращого за вас.

  1. Він думав, що ви невдаха, але ви і справді крута

Для чоловіка жінка – це як хороший додаток до їх статусу. Якщо він вважає, що ви не варті уваги, то покине вас. Проте, як тільки ви станете кращою, він зробить все можливе, аби вас повернути.

  1. Ви були запасним варіантом

Досить часто колишні для чоловіків є запасним варіантом. Якщо стосунки з новою пасією не склалися, мало того, розрив був болючим, чоловікам просто необхідно (на їх думку) залікувати рани та набратися сил. Колишня дівчина – це чудовий варіант, адже вона вже знає його вподобання, бажання тощо.

  1. Ви добре заробляєте, а в нього криза

На сьогодні не лише дівчата думають про фінансову складову стосунків. Досить часто чоловіки повертаються до колишніх або й взагалі зберігають стосунки, якщо ті непогано заробляють, а особливо забезпечують їх. Такі мисливці за грішми будуть казати все, що завгодно, аби отримати свою лепту.

  1. Він хоче вас контролювати

Є такий тип чоловіків, які люблять тримати все під контролем. Своєрідні «власники», вони не готові відпустити ситуацію, а тим паче людину, з-під свого контролю. Їм не важливо, як ви будете себе почувати, чи це кохання, чи це звичка (до речі, з його боку теж), чи це приноситиме дискомфорт – він хоче вами керувати і знати абсолютно все.

  1. Він не хоче починати все заново

Чоловіки – створіння ліниві. Особливо коли йдеться про довготривалу справу, яка вимагає затрати сил та ресурсів. Саме тому більшість чоловіків вирішують повернутися до колишньої, аніж шукати нову дівчину та будувати з нею стосунки «з нуля». До цього їх спонукає як лінь, так і звичка.

  1. Ви стали кращою

Цей аспект охоплює абсолютно всі зміни на краще – зовнішність, соціальний статус, саморозвиток тощо. Особливо це стосується зовнішнього вигляду – втрата лишніх кілограмів, вдала зміна зачіски чи стилю в загальному тощо. Чоловікам приємно бути з красивою жінкою, а особливо хвалитися нею перед іншими.

  1. Він і справді сумує за вами

Чоловіки – істоти мінливі: сьогодні їм здається, що бути холостяком круто, а вже завтра вони сумують за стосунками, теплими відносинами та смачними домашніми харчами. У цьому випадку, «вкусивши» холостяцького життя, та зрозумівши, що воно куди гірше, чоловіки ладні повернутися.

Цю причину можна вважати не такою образливою, адже з вами йому все ж краще, аніж без вас.

  1. Ви стали недосяжною

Чоловіки за своєю натурою – мисливці. Це прослідковується і в стосунках. Вони отримують особливе задоволення, слідкуючи за жінкою та досягаючи її уваги. Коли ви знову недосяжні – це новий виклик.

  1. Він справді змінився

Буває й таке, що чоловік і справді змінюється на краще. Більш того, він хоче змінюватися, аби бути з вами.

  1. Він лестить собі

Для чоловіка змога повернутися до колишньої – це спроба довести свою незамінність. Він вважає, якщо ви прийняли його назад, то він єдиний в своєму роді, найкращий.

  1. Він жалкує про свій вчинок

Дуже часто чоловіки не помічають свої недоліки та погану поведінку доти, доки це не стає причиною розриву стосунків. Лише після того вони починають жалкувати та намагаються все змінити.

Христина Слота, “Терноград”