П’ятниця , 26.04.2024

Консультація репродуктолога: чому це так важливо

Репродуктологія у наші дні є одним із найбільш запитуваних і популярних медичних напрямків, що цілком обґрунтовано.

Питання продовження роду для великої кількості подружніх пар стоїть особливо гостро, а консультаціями спеціаліста “гінеколог по безпліддю” (іншими словами той же репродуктолог), користуються не тільки жінки, в яких виникають проблеми на репродуктивному рівні.

Що вже й казати про жінок дітородного періоду, у яких виникають деякі проблеми із зачаттям нового організму.

Чим може допомогти репродуктолог? Які проблеми вирішити?

У випадку виникнення яких-небудь проблем у подружньої пари із зачаттям дитини, проконсультувати і постаратись допомогти, виявити істинну причину забруднень, може кваліфікований лікар. А саме:

  • репродуктолог виявить причину/и безпліддя;
  • займеться пошуком захворювань, які можуть стати причиною забруднень із зачаттям, а також підбере оптимальний курс лікування;
  • у випадку необхідності забезпечить штучне запліднення і ЕКО (так зване екстракорпоральне запліднення, іншими словами, запліднення у пробірці, штучне запліднення – запліднення за межами тіла, IVF).

Кому рекомендовано записуватися на прийом до репродуктолога? У першу чергу, молодим жінка до 35-и років, яким не вдається зачати дитину після року статевого життя без використання будь-яких контрацептивів. Жінкам у віці від 35-и років після завершення шести місяців “безрезультатних спроб” варто – ні, не бити тривогу. Записатися на консультацію до репродуктолога.

У Мережі зараз пропонують консультаційну допомогу у режимі онлайн. Хочемо застерегти Вас від подібних дій – цей варіант ні в якому разі не може бути альтернативою очному прийому у кваліфікованого лікаря-репродуктолога.

Під час первинної консультації у спеціаліста із безпліддя Вам запропонують:

  • зробити УЗД малого тазу;
  • здійснити загальний огляд;
  • здійснити збір анамнезу.

Якщо в минулому у когось із партнерів були венеричні захворювання, інфекційні захворювання у влагалищі – повідомте про це спеціаліста. У кращому випадку було б варто надати всі наявні у вас виписки із різноманітних клінік, записи у карточці від гінеколога чи уролога, результати обстежень, які Ви проходили і т. ін.

Це можуть бути: обстеження маточних труб, виписки про результати УЗД малого тазу; результати аналізів на гормони; при наявності – спермограма чоловіка.

Чим більше інформації, тим простіше зрозуміти причину можливого безпліддя. На основі наданої інформації, а також повторних аналізів і комплексу інших процедур, лікар-продуктолог визначає патологію і можливі методики лікування наявної проблеми.

Інститут планування сім’ї IPF у Києві допоможе подружній парі чи парі, яка хоче мати дитину, у діагностуванні проблеми і способах її усунення шляхом комплексного лікування. Детальніше про послуги центру можна дізнатися на сайті IPF.