Субота , 23.11.2024

У Тернополі директор школи запропонував святкувати випускний не у ресторанах

Традиція святкування у ресторанах та у вигляді урочистих лінійок вже себе віджила, вважає директор ЗОШ “№ 6  Олександр Остапчук.

Про це він на своїй особистій сторінці у “Фейсбуці” оприлюднив роздуми щодо альтернативних варіантів проведення найголовнішого шкільного свята – випускного балу.

“Ідея проведення свята Першого і Останнього дзвоника не у вигляді традиційної лінійки звучить давно. Багато років Віктор Громовий розміщує різноманітні пости про те, як ці свята відзначають, чи не відзначають у різних країнах. Ми вже чотири роки підряд , обміркувавши пропозиції Громового В., Співаковського В, і інших, творчо мислячих людей, не проводимо традиційних лінійок, а маємо своє Родинне вогнище(перший дзвоник) і “Відпливають білі кораблі”(останній дзвоник).

Це гарно! І дуже мріємо відмінити випускний у ресторанах, а,наприклад, як у школі М.Гузика(Южне, Одеської обл.)діти на випускний усіма класами їдуть у Карпати і в горах зустрічають сонце, отримують атестати, радіють природі. Це- романтика! Так хочеться вищого мислення і вищих дійств, а не приземлених банальних випускних у ресторанах( проти власне ресторанів нічого немаю). Обмірковуючи над питанням доброчесності, хочу звернутися до тих керівників шкіл, які чужі ідеї видають за свої: перш ніж сказати, що ви перші запроваджуєте свято Останнього дзвоника не як лінійка –подивіться на освітній світ інших шкіл – можливо, там уже давно вас випередили? Але не біда – ще є море їдей, які ви можете віднайти.

Просто думайте і щиро любіть свою роботу. Оці останні речення я пишу через те, що все-таки, неприємно дивитися,як ідеї вищезгаданих педагогів видають за свої. Ідеями потрібно обмінюватися, але завжди казати, хто їх автор: і автору буде приємно і ви будете “мати лице”. Дуже хотів би, щоб всі освітяни України відмовилися від святкування випускних у ресторанах. Прошу всіх: проявімо мудрість і зловімо романтику!” – пише Олександр Остапчук.