В Україні найдешевше продукти харчування продають у Тернопільській обл. Там одразу 6 соціальних продуктів мають найнижчу ціну серед усіх регіонів країни.
“У Тернопільській області найдешевше продають рис – 21,2 гривні за кілограм. По Україні крупа у середньому коштує 23,4 грн. Мешканці Тернопільщини дешевше купують макарони, ячну крупу та вершкове масло. Платять 13,6 гривень, 9,1 гривень і 32,4 гривні за 200 грам відповідно.
Середня ціна олії по Україні — 34,5 гривень за літр. У Тернопільській області її купують по 32,2 гривні. Крім того, у регіоні дешевше продають сало — по 43 гривні за кілограм. По Україні воно коштує 67,8 гривень”, – написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.
У Кіровоградській обл. продають найдешевше пшоно (17,8 грн/кг), варену ковбасу (66,4 грн/кг) та яйця (18,5 грн за десяток). Наприклад, по Україні варена ковбаса у середньому коштує 88,5 грн/кг.
“У Львівській області найдешевша курятина і сметана. У Дніпропетровській — манна крупа і морква. Яловичину і свинину найдешевше продають у Донецькій області — по 104,8 і 104,4 гривні за кілограм. По Україні м’ясо коштує 125 і 114,7 гривень відповідно”, – каже Дорошенко.
Жодного продукту з найнижчою вартість немає у Києві, Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Сумській, Хмельницькій та Черкаській обл.
Джерело: Gazeta.ua