У замороженій курятині, яка надійшла з Польщі, виявили сальмонелу.
До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення, що у замороженому м’ясі курятини, яке експортували з Польщі до України та Литви, виявили сальмонелу.
Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доводить до відома про отримання інформаційного повідомлення системи RASFF від 16.04.2020 року № 2020.1664 щодо SALMONELLA ENTERICA SER. ENTERITIDIS (PRESENCE/25G) В ЗАМОРОЖЕНОМУ М’ЯСІ КУРЯЧОМУ МЕХАНІЧНОГО ОБВАЛЮВАННЯ З ПОЛЬЩІ (storage – AMP Logistyka Sp z o.o., PL 14201101 WE, Plonsk; виробник – Cedrob S.A., PL 14023901 WE Ujazdówek, Ciechanów; farmer – Hanna i Marcin Śliwińscy Sp. Jawna Kozielsk, Kuczbork; producer – Zaklady Miesne “Czaplicki” Sp. z o.o., Mlawa), які постачалися в окремі держави-члени ЄC (Литви) та до України.
“Просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області про виявлення даного товару в обігу (м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 20, тел. (0352) 52-10-10)”, – йдеться у повідомленні.