Четвер , 25.04.2024

У Тернополі шахрай видурив у заробітчанина 27000 доларів

Кримінальні новини Тернополя: умовний термін присудили чоловікові, який видурив в іншого 27000 доларів.

За ці гроші шахрай начебто збирався знайти і купити йому квартиру. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду. Фігурант справи – безробітний, неодружений, раніше не судимий, має на утриманні одну неповнолітню дитину.

Як зазначено у матеріалах справи, на початку березня 2018 року обвинувачений дізнався від знайомого, що його брат, який перебуває в Ізраїлі, хоче придбати у Тернополі квартиру. Тоді запропонував знайомому свою допомогу у цьому питанні, пообіцявши придбати за ціною, нижче ринкової. Відтак протягом 2018-2019 отримав переказами 27 тис. 700 доларів, що еквівалентно 710 154 грн, не маючи на меті виконувати взяті на себе зобов’язання чи повертати гроші. Такі дії обвинуваченого були згодом кваліфіковані органом досудового слідства за ч.4 ст.190 КК, тобто  заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах.

У суді обвинувачений вину визнав, щиро  розкаявся, розповів, що повністю відшкодував заподіяну матеріальну шкоду.  Суд, зважаючи на визнання вини фігурантом та позицію інших учасників справи, не став досліджувати докази по тих обставинах справи, які ніким не оспорюються. Він прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого та можливе його перевиховання без ізоляції від суспільства.

Відтак визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.4 ст. 190 КК, присудив 5 років тюрми, звільнив від їхнього відбування на підставі ст. 75 КК, призначив 1,5 року іспитового строку. Вирок набрав законної сили 19 квітня 2022 року.

Ольга ПЕТРОСЮК

Читайте також:
У Тернополі палій двох автомобілів отримав умовний термін