Понеділок , 06.05.2024

У Монастириськах спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати

Монастириський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали протокол за нетверезе водіння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 18 березня цього року у місті Монастириська. Вранці, близько 10.30, на вулиці Шевченка працівники поліції виявили водія автомобіля “Фіат Добло”, який перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік в установленому законом порядку відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортними засобами).

У судовому засіданні водій автомобіля “Фіат Добло” своєї провини не визнав – заявив, що він не вживав алкогольних напоїв, і також заявив, що не керував транспортним засобом.

Мовляв, за кермом була дружина. Зупинилися у центрі міста. Дружина пішла в банк, щоб перерахувати гроші для ЗСУ, а він залишився біля машини. Там до нього і причепилися поліцейські.

А запах алкоголю – це не запах алкоголю, а антисептику. Ним чоловік обробляв руки у зв’язку з епідемією коронавірусу, бо має троє дітей і вони не вакциновані.

Поліцейські не взяли до уваги ці пояснення і склали протокол.

У суді дружина чоловіка, який притягувався до відповідальності, підтвердила, що цього дня вона була за кермом. З дочкою пішла в магазин, а коли повернулися, то побачила, що на її чоловіка уже складають протокол.

Поліцейські не представили до суду належного відеодоказу, який би підтверджував факт керування автомобілем особою, на яку склали протокол. Принаймні так зазначено у матеріалах судової справи.

Відтак, Монастириський районний суд постановив закрити справу щодо водія автомобіля “Фіат Добло” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Нагадаємо, на Тернопільщині військовою адміністрацією було прийнято рішення про вилучення автомобілів і їх передачу на потреби ЗСУ у водіїв, які під час військового стану сідають нетверезими за кермо.

Втім, як бачимо з цього випадку, що трапився у Монастириську, – не кожен спійманий поліцією водій насправді є порушником.

Читайте також:
Водій з Теребовлянщини двічі за місяць попався п’яним за кермом автомобіля