П’ятниця , 28.06.2024

У Заліщиках водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

drager

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 31 січня 2024 року у місті Заліщики. Близько третьої години ночі на вулиці Степана Бандери працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Астра”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, нестійка хода, невиразне мовлення.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат – 1,85 проміле алкоголю, що в 9 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Опеля” не з’явився, однак подав заяву, в якій просив розгляд справи провести без його участі. У заяві чоловік також вказав про визнання своєї провини.

Дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив водія автомобіля “Опель Астра” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
Гроші до зарплати: як правильно розрахувати свої можливості