Неділя , 08.09.2024

У Збаражі водій скутера за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Збаразький районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 1 жовтня 2023 року у місті Збаражі. Близько 17:00 на вулиці Чехова працівники поліції зупинили водія скутера “FORTE 506”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій скутера визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Збаразький районний суд постановив водія скутера “FORTE 506” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
На Тернопільщині п’яний тракторист скоїв аварію і ледь не переїхав дітей