Четвер , 04.07.2024

Як підібрати надійний розумний годинник

Smart-годинник стає незамінним аксесуаром для активних людей. З його допомогою можна відстежувати показники здоров’я, відповідати на дзвінки, коли обидві руки зайняті, або планувати день.

Широкий асортимент моделей від різних виробників викликає складнощі в виборі. Тому перед покупкою варто проаналізувати годинники за технічними характеристиками, що визначають їх функціональність.

Щоб купити розумний годинник високої якості, варто звернутись до інтернет-магазину електроніки Persimon. В каталозі представлені оригінальні девайси від брендів North Edge, Sunroad та інших компаній, які добре зарекомендували себе.

Операційна система

Основою будь-якого розумного гаджета є операційна система. Її називають «начинкою» приладу, яка відповідає за коректне завантаження та управління програмами. Відомі виробники розробляють та встановлюють на девайси ОС власного виробництва. Серед них можна відмітити популярні системи Wear OS, WatchOS, Tyzen, Garmony. Наявність операційки дає можливість завантажувати на годинник програми через Bluetooth або Wi-Fi, оптимізувати його під власні потреби.

Більш бюджетні моделі смартгодинників не мають операційної системи. Це означає, що покупець може використовувати тільки ті функції, які присутні на гаджети за замовченням. Якщо цього набору достатньо, то немає потреби переплачувати за більш вартісні аксесуари з ОС на «борту».

жіночий розумний годинник

Функціональності можливості

Функціональність — набір програм, які встановлені на смартгодиннику за замовчуванням. Серед основних функцій можна виокремити такі, як:

  • Прийом дзвінків, оповіщень на месенджери, смс, що досягається завдяки синхронізації smart-годинника зі смартфоном (це зручно, коли займаєтесь спортом чи іншими справами та не можете відповісти з телефона).
  • Відстеження спортивних показників — вимірювання кількості кроків, витрачених калорій, швидкості бігу (необхідні можливості для тих, хто регулярно займається спортом).
  • Оцінка стану здоров’я за допомогою пульсометра, термометра, глюкометра, вимірювача якості сну та інших подібних програм.
  • Nfc-модуль для проведення безконтактних платежів без використання картки.
  • Gps-навігація для побудови маршрутів, орієнтування на незнайомій місцевості.

Перелік можливостей може доповнюватись залежно від моделі. Перед покупкою слід ознайомитись з ними та не переплачувати за девайс, якщо велика частина його функцій не буде використовуватись.

Автономність

Смартгодинник може працювати без підзарядки, але тривалість автономної роботи залежить від місткості вбудованого акумулятора. Сучасні моделі забезпечують функціональність на одному заряді протягом цілого дня. Тривалість роботи залежить не тільки від батареї, але й від грамотного використання. Слід вимикати програми, які не застосовуються, щоб зекономити заряд. При цьому більшість моделей можна швидко зарядити за допомогою дротової зарядки, бездротової зарядної станції або повербанку.

Додатково слід звернути увагу на дизайн та захищеність корпусу смартгодинника. Алюміній — універсальний матеріал, який може дряпатись та зношуватись з часом. Більшу стійкість до пошкоджень мають моделі з титану або керамічного сплаву. При покупці варто дізнатись клас захисту IP. Він виражається двома цифрами, перша з яких означає захищеність від пилу, а друга — від води.

Слід вибирати моделі з надійним кріпленням на силіконовому або металевому ремінці. В цьому випадку гарантується, що годинник не злетить з руки навіть при інтенсивному фізичному навантаженні. В інтернет-магазині електроніки Persimon можна проаналізувати моделі по всім названим характеристикам та вибрати оптимальний варіант.