Неділя , 08.09.2024

На Теребовлянщині водій “Мерседесу” зіткнувся зі службовим авто поліції і втік з місця події

Теребовлянський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали протоколи за вчинення ДТП у стані сп’яніння та втечу з місця події.

draher

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 20 вересня 2023 року у селі Мшанець, що поблизу Теребовлі. Водій автомобіля “MercedesBenz” не зупинився, коли його обганяв службовий автомобіль поліції “Тойота Пріус” з увімкненими проблисковими маячками синього та червоного кольорів у поєднанні зі звуковим сигналом та допустив зіткненням із легковиком правоохоронців.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками. Водій “Мерседесу” втік з місця автопригоди і згодом був зупинений шляхом переслідування у сусідньому селі Говилів.

У керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі чоловік категорично відмовився.

На порушника склали чотири адміністративні протоколи: за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання вимоги про зупинку), за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді усі чотири протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засіданні чоловік, на якого склали протоколи, двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, в тому числі й запис з відеореєстратора службового авто поліції, суд прийшов до висновку про відсутність достатніх доказів провини водія.

На відео зафіксовано факт переслідування автомобіля “Мерседес” і в якийсь момент втікачеві вдалося зникнути з поля зору відеокамери. Згодом, за кілька секунд, поліцейські виявили автомобіль “Мерседес”, який уже стояв нерухомо і біля нього перебували двоє чоловіків. Причому обоє з них заперечували факт керування транспортним засобом.

Відтак, у підсумку Теребовлянський районний суд постановив закрити провадження у справі за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП, ст. 124 КУпАП, ст. 122-4 КУпАП та ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення в діях особи, яка притягується до відповідальності.

Читайте також:
Зарядні станції для електромобілів в Україні