Понеділок , 16.09.2024

У Тернополі п’яний водій “Ауді” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

avto alko

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 29 листопада 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 17:15, на вулиці Коновальця водій автомобіля “Audi Q7” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем марки “Сітроен”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення чіткості мови та порушення координації рухів. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Ауді” склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Ауді” не визнав своєї провини, стверджував, що за кермом була його дружина, а він перебував на задньому сидінні.

Втім, потерпіла водійка “Сітроену” та свідки події у своїх поясненнях вказали, що за кермом “Ауді” перебував чоловік. Зокрема, свідки зазначили, що на момент аварії за кермом “Ауді” був чоловік, який після зіткнення вийшов з салону, почав кудись телефонувати і попрямував у невідомому напрямку. Потім за кермом цієї автівки опинилася жінка, але після оформленні ДТП вона не могла їхати.

Відтак, дослідивши матеріали справи, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив водія автомобіля “Audi Q7” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Порушник не погодився із отриманим покарання і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
На Кременеччині перекинувся автомобіль. Є травмовані