Середа , 24.04.2024

Облита кислотою в Херсоні Катерина Гандзюк кожного року приїздила до своїх родичів на Тернопільщину

Мабуть, мало хто із борщів’ян, жителів району та області знає про те, що Катерина Гандзюк радник мера Херсона, керуюча справами Херсонської міської ради – наша землячка.

Катю невідомий зловмисник обілляв кислотою і вона із численними опіками тіла перебуває в реанімації.

Батько Каті – Ганзюк Віктор Михайлович, кандидат медичних наук, працює хірургом у Херсоні після закінчення Тернопільського медінституту. Він родом із Глибочка. Там проживає мама Віктора Михайловича. А у Борщеві живе із сім’єю його сестра, вчителька Козій Валентина Михайлівна.

Кожного року Катя із батьками гостювали в рідних на Борщівщині. Планували приїхати і цього літа… Колись Леся Козій-Вовтухів писала у своєму вірші: ” На все літечко до мене Катя приїжджає…”

Катерина Гандзюк займала активну громадянську позицію: вона пройшла Майдан, викривала все те, що робилося в Херсоні і в Україні корупційно, нечесно… Була відомою активісткою в місті. Активно писала в соцмережі.

Підтримаймо в горі батьків і рідних Каті. Помолімося за її видужання, попросімо у Бога здоров’я для неї, написала знаменита поетеса з Борщівщини Ганна Костів-Гуска.

Катерина Гандзюк – відома у Херсоні своєю проукраїнською позицією громадська діячка і волонтерка. Була депутаткою двох скликань міськради. Нині вона виконує обов’язки керуючого справами Херсонської міської ради. За словами мера міста Володимира Миколаєнка, Гандзюк мала принципову позицію і завжди називала речі своїми іменами, зокрема щодо подій так званої “російської весни” на півдні України у 2014 році.

Журналісти і знайомі Катерини Гандзюк переконані, що напад пов’язаний з її публічною діяльністю і боротьбою проти проросійських сил в регіоні та корумпованих політиків і представників силових структур. У Гандзюк вже були конфлікти з місцевими правоохоронними органами та деякими державними службовцями.

Джерело: “Звістка”